Søk og bestill reise

search
Kitzbuhel - alpin
» Våre reisemål » Østerrike » Alpene » Kitzbuhel - alpin

Kitzbuhel - alpin i Østerrike

Kitzbühel – eller – Kitz som stamgjestene kaller stedet, er en klassisk skimetropol og et synonym for ordet skiløping. Systemet har alt fra imponerende freeride til profesjonelle ski- og snowboardfasiliteter. För de som bara har en bräda under fötterna är den permanenta boardercrossbanan ett måste! Området er ganske åpent, noe som gjør at det passer utmerket for carving.

Test Hahnenkamm. Kitzbühel er også stedet der det mest kjente utforløpet i Verdenscupen finner sted. Nedfarten ”der Streif” går rett ned i byen, og er det ultimate utforrennet - bratt, farlig og uforutsigelig. For din del kommer det ikke til å dreie seg om hundrededels sekunder eller 1 200 meters fallhøyde, men om å ha det gøy og føle spenningen ved å ha stått på ski på samme sted som de store legendene.

Kirchberg. Seks kilometer fra Kitzbühel ligger den litt mindre resorten Kirchberg. Dette området er det akkurat så sjarmerende østerriksk som man kan forestille seg. Inne i byen er det en liten slepeheis for de yngste. Lenger inn i dalen finnes det flere større heiser. Og like ved innfarten til byen ligger den store Fleckalmbahn.

St. Johann in Tirol. En hyggelig alpeby på den nordlige siden av Kitzbüheler Horn med fine bakker for skikjøring eller snowboard i ca. 60 km velpreparerte løyper. Fra byen går det en heis opp til mellomstasjonen Angeralm, og deretter videre opp til 1 700 moh. ved Harschbichl. Derfra får man en herlig reise nedover. St. Johann er et eget skiområde med familievennlige løyper, for det meste røde og blå. Området er ikke forbundet med Kitzbühel. Byen har mange restauranter og flere puber og diskoteker. Og en stor svømmehall, Panorama Badewelt, med en 62 meter lang vannrutsjebane. Det er 11 km til Kitzbühel.

Interaktivt løypekart

Skiområdet: www.bergbahn-kitzbuehel.at/pano/winterpano.asp

Kitzbüheler Alpen (med SkiWelt, Wildschönau og Alpbach): http://www.skimap.kitzalps.com/en/