Søk og bestill reise

search
Gasteinertal
» Våre reisemål » Østerrike » Alpene » Gasteinertal

Gasteinertal i Østerrike

Med velkjente Bad Gastein.

Gasteinertal i Østerrike

Midt i nasjonalparken blant de fleste av Østerrikes fjell ligger Bad Gastein, Bad Hofgastein og Dorfgastein. Siden 1300-tallet har de vært kursteder med radongrotter og helende vann, noe som har satt sitt spesielle preg av stil og prakt. Bad Gastein er den største og mest kjente byen i dalen, med store, flotte bygninger ved fossen. Her finner du også det mest aktive nattelivet. Bad Hofgastein er et eksklusivt kursted med en koselig bykjerne. I Dorfgastein finner du mer genuine gamle bygninger, som gir en riktig byfølelse, og som spesielt familier setter pris på. På alle stedene finner du et stort utvalg av restauranter med både internasjonalt og lokalt kjøkken.

Skogskjøring og bakker som bader i sol. Gasteinerdalen har fire heissystem som er regnet blant Østerrikes største. Området byr på alt fra utfordrende skogskjøring til brede bakker som bader i sol, med mer enn 200 km preparerte løyper. Til tross for den relativt lave høyden, pleier det å være godt med snø, som gir mulighet til variert skigåing. - Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel (860 - 2 300 m). Det største sammenhengende skiområdet har løyper med mer enn ett tusen meters høydeforskjell. Variert skigåing innenfor et perfekt nett av moderne heiser og kabinbaner. Ideelt for erfarne skiløpere. For nybegynnere anbefales Judaulift i skiområdet Angertal. Spesielt populær er Hohe Scharte Nord (utforløype H 1 på løypekartet) - 8 km lang med en fallhøyde på 1 440 m, en av de lengste utforløpyene i Øst-Alpene. - Sportgastein (1 590-2 650 m). Sportgastein gjør reisen vel verdt å minnes. Med høyeste startpunkt på nesten 2 700 m, blir skikjøringen en naturopplevelse i høyalpint terreng. For de mest eventyrlystne anbefales ”Nordabfahrt” i en fullkommen, urørt natur (med skiguide). - Graukogel (1 079-2 007 m). Graukogel har en lang og vanskelig utforløype med store utfordringer. Du går nesten hele tiden i et skogsområde, og er dermed godt beskyttet mot vind. I vær med dårlig sikt er det også lettere å orientere seg. En ulempe er at det ikke finnes noen direkte heisforbindelser til andre skisystem. - Dorfgastein – Grossarltal (850-2 003 m). Den første skibakken i Gasteinerdalen har mye å by på for familier, med vekslende utforløyper for nybegynnere, men også for mer avanserte skiløpere. Med heisen Gipfelbahn - Fulseck kommer du høyest opp i dette systemet, og har en fantastisk utsikt mot Großglockner og bort til Dachstein.

Uansett hvilket system du velger når du skal gå på ski, finnes det mange koselige og originale restauranthytter der trøtte ben kan få en velfortjent hvile.

Interaktivt løypekart (Gasteinerdalen) http://www.skigastein.com/en/info/pistenpanorama

Reisetips. Dersom du velger å ta fly til München, kan vi hjelpe deg å skaffe en leiebil, for at du kan komme fram til skistedet. Det finnes også tog- og bussforbindelser fra flyplassen til mange østerrikske skisteder som Bad Gastein, se www.oebb.at. Sørg for å ha god tidsmargin til flyet hjem.