Søk og bestill reise

search
Oslo
» Våre reisemål » Norge » Storby » Oslo

Oslo i Norge

Oslo – en smilende by med masse sjarm!

Oslo i Norge

Oslo er en passe stor by som det er vel verdt å utforske. Sembo hjelper deg med fly eller kanskje du når fram lettere med bil.

Langs Karl Johan, Oslos hjerte, spanderer man gjerne tid. Så nedover mot Rådhuset og Aker Brygge. Fra Rådhusplassen med ferge til Bygdøy med flere av byens spennende museer. Buss tilbake til Frognerparken og til Vigelands skulpturer. Dra opp til Holmenkollen også, severdig vinter som sommer.

Gå på tur i Frognerparken, et herlig grøntområde som er sammenkoblet med Vigelandsparken. Her finnes fine skulpturer av kunstneren, som ga sine verk til Oslo by mot at han fikk atelier, bolig og lønn. Holmenkollbakken høyt over byen ble innviet allerede i 1892 og da hoppet man drøyt 20 meter. 1952 var det sentrum når Oslo var vert for vinter-OL og nå hopper man 100 meter lengre. Moro å prøve Ski-Simulator. Paradegaten Karl Johan, sentrum for festlige 17.mai, bærer navnet etter Sverige og Norges felles konge, den første Bernadotte.

*Håndverk og strikkede plagg. *

Kjøp fine strikkede plagg, som virkelig varmer vinterstid. Husflidsbutikk og Heimen Husflid har mye å velge mellom. Et helt kvarter med håndverk er Grønneberget med gullsmed, designer og keramikk. Smykkene finner man på Karl Johans gate 20 hos David-Andersen med historie 120 år tilbake. Oslo City, det største shoppingsenteret i byen er nabo med Oslo Sentralstasjon. GlasMagasinet på Stortorvet og Paléet på Karl Johan er moderne sentre med mange butikker. Steen & Strøm er byens største varehus. Basarene ved Youngstorget er fra 1878 og har små butikker og en kafé med hjemmelagde praliner.

Her spiser man gjerne fisk

Norge er jo en fiskenasjon og daglig kommer det inn stor og rik fangst til Oslo. Ellers spiser man gjerne husmannskost her. Som for eksempel karbonade eller kjøttkaker. Pizzeriaer finnes det godt om og her serveres også tykkere pizzaer enn hva man kanskje er vant til hjemmefra. En stor familiepizza koster nok over NOK 200, men den kan jo også spises av minst fire personer. Unn deg en snaps Linie Aquavit fra Løiten Brænderi utenfor Hamar. For at snapsen skal være ordentlig moden og ferdig til å drikke, skal den ha blitt fraktet omkring på de sju verdenshavene.

*Alltid noe gøy på gang. *

Oslo har de seneste årene utviklet seg til en storby der mange kommer sammen med fristende barer, kafeer og musikkscener. Restaurantlivet under sommeren er konsentrert rundt Karl Johan og Aker Brygge. Det sistnevnte er et nybygget område i et tidligere havnkvarter. Andre hyggelige områder er Homansbyen og rundt Hegdahaugsveien mellom Slottsparken og Majorstuen. Og det samme gjelder Grunerløkka, ser serveringslokalene ligger tett.

SEMBO LIKER

  • Kon-Tiki Museum med originalbåtene Kon-Tiki og Ra ll samt statuer fra Påskeøya.

  • Wallmans Salonger på Mølleparken 6. Spis godt og la serveringspersonalet også servere deg musikkunderholdning av første klasse.

  • Se aktuelt utbud av musikkhendelser i Oslo på www.oslospektrum.no