Søk og bestill reise

search
Ålesund
» Våre reisemål » Norge » Storby » Ålesund

Ålesund i Norge

Norges vakreste by med omgivelser som er på verdensarvlisten – Ålesund.

Ålesund i Norge

Ved innkjøringen til Geirangerfjorden finner du den vakre jugendbyen Ålesund. Byen er geografisk plassert på Sunnmøre, i Norge og hører til Ålesund kommune i Møre og Romsdal fylke. Ålesund har blitt rangert som Norges vakreste og det nærliggende miljøet er så unikt at det er på UNESCOs verdensarvliste. Kombinasjonen av skjærgården i Ålesund og den omkringliggende vakre naturen med fjell og fjorden, gjør dette stedet til et uslåelig reisemål.

Aktiviteter

Det er et bredt utvalg av butikker, kafeer og restauranter i tillegg til flere kulturelle aktiviteter å velge mellom. Byen er vertskap for konserter, teaterforestillinger og kunstutstillinger du kan gå på. I området rundt Ålesund har du dessuten mulighet til flere herlige naturopplevelser. Her kan du oppdage fjellområdet med båt langs de dype fjordene, padle kajakk, gå fotturer eller gå på fjelltur. Om vinteren inviterer de snødekte toppene i Geiranger og Sunnmøre, like utenfor Ålesund, til fantastisk ski- og snowboardkjøring.

Oppdag Geirangerfjorden

Fjorden Geiranger kan beskrives som en av de mest unike i Norge. Geirangerfjordens høye fjelltopper, vakre utsikt, 15 km lange, sjeldne S-form, fosser og dype vannfylte fjelldal gjør dette til en enestående turistattraksjon. En vakker naturopplevelse, som du kan del av året rundt.

En annerledes måte å utforske Geirangerfjorden på, er til sjøs. Det arrangeres båtturer fra marinaen i Geiranger til den lange fjorden og videre til der hvor Geirangerfjorden møter Sunnylvsfjorden. Du kan velge mellom sightseeingbåter, ferge eller hurtigbåter. I løpet av turen kan du betrakte de fantastiske utsiktene fra soldekket og lytte til guidens historiske fortellinger og annen nyttig informasjon om fjellet. Båten legger også anker ved flere koselige havner. Et av disse stedene er Skageflå, hvor du kan ta en kort spasertur i området.

Hvis du i stedet ønsker å ta deg til Geirangerfjorden med egen kraft, er kajakk det perfekte valget. Dette er en magisk opplevelse, å stille gli framover langs fjorden med den flotte naturen i bakgrunnen. Det tilbys også guidede kajakkturer for både korte og lange strekninger.