Søk og bestill reise

search
Geilo
» Våre reisemål » Norge » Sommer- og Skiferie i fjellen » Geilo

Geilo i Norge

Det lille koselige skistedet Geilo ligger vakket til mellom de ruvende fjellene, og har flere skiområder å velge mellom. På grensen til nasjonalparken Hardangervidda byr Geilo på ekte norsk ferie i naturskjønne områder.

Geilo i Norge

Alpint

Geilo har to skiområder som ligger på hver sin side av dalen, med til sammen 39 løyper og 20 heiser. Den store variasjonen i vanskelighetsgrad gjør området perfekt for familier. Med heiskortet reiser man gratis med skibussen mellom begge skiområdene og overnattingsstedene.

Langrenn

En tur på «Norges tak», Hardangervidda, må prøves når man er på disse breddegrader. Men det finnes selvfølgelig også en mengde velpreparerte spor i skogene rundt Geilo. Det er totalt 220 km med merkede spor.

Aktiviteter uten ski

Det er mulig å ta tog mellom Oslo og Geilo, ca. fire timer. Toget går gjennom det fantastiske norske landskapet og stopper i sentrum av Geilo. I Geilo er det mange hyggelige kaféer, restauranter og et levende afterski-miljø. Blant de litt mer rolige aktivitetene kan vi nevne aking. For de som vil ha større fart, er det hundespann og snørafting.

Alt for barna

I Geilo er det fire populære aktiviteter for barna. Det er en spennende skattejakt hvor de leter etter den hemmelige skatten sammen med andre barn. De kan leke i Bobland eller delta i skiorientering. Det er tre forskjellige skiskoler å velge mellom.

Overnatting

På Geilo kan du velge mellom ferieleiligheter og hotell. Både leilighetene og hotellene ligger sentralt plassert i forhold til skiområdene.

Snowboard

Geilos tre snowboardparker tiltrekker seg mange gjester. Her finnes super-pipe – og naturligvis også half-pipes, big jumps, rails, funboxes osv. En av disse tre parkene er Tirilparken, en av Norges største parker. Det er to måter å ta seg til denne parken på, enten med stolheisen eller med t-heisen. I 2014 ble Tirilparken stemt fram som Norges beste park. (Årets parkanlegg i Norwegian Snowboard Awards)

Om sommeren kan du finne opplevelser som passer akkurat for deg. Du kan være med på fjellvandringer, som har mange varianter når det gjelder vanskelighetsgrad og lengde.

Hvorfor ikke sette deg på hesteryggen og nyte naturen på en ridetur. Her finnes det rideturer for både store og små.

Er du riktig modig, drar du på elverafting I tillegg til dette har du også mulighet til å utøve aktiviteter som fiske, sykling og jakt.

Barna kan blant annet boltre seg i Geilos sommerpark, der de kan velge og vrake mellom en stor mengde ulike aktiviteter.