Søk og bestill reise

search
» Våre reisemål » Spania » Storbyer » Barcelona » Museer

Museer i Barcelona

Museer

MUSEER I BARCELONA

Museu de Geologica
Adresse: Parc de la Ciutadella
Ta seg dit: Metro Arc de Triomf
Detta er Barcelonas eldste museum, fra starten kjent som Museu Martorell. Som navnet antyder så finnes det geologiske funn fra Catalonia her. Museet har også en imponerende samling av fossiler.

Museu de la Ciencia
Adresse: C/Teodor Roviralta 55-C
Ta seg dit: Buss nr 17, 22 og 73
Dette museet er først og fremst moro for barn og unge. Her forsøker man på en praktisk måte å forklare hvordan teknikk og vitenskap fungerer. Det finnes også et planetarium.

Museu de Zoologica
Adresse: Parc Ciutadella
Ta seg dit: Metro Arc de Triomf
Ett av Barcelonas eldste museer, ble bygd av arkitekten Domènech. Fra begynnelsen ble det brukt som kafé. I kjelleren finnes det et hvalrom. Museet ligger i den frodige parken Ciutadella, som er som en grønnkledd oase midt i byen.

Museu Picasso
Adresse: Calle Montcado 15-23
Ta seg dit: Metro Jaume I
Barcelonas mest populære museum med Pablo Picassos tidligste arbeider. De fleste av maleriene er fra årene mellom 1895-1904 da Picasso tilbrakte sine ungdomsår i Barcelona. Absolutt verdt et besøk! Museet har en hyggelig kafé og restaurant.

Museu Frederic-Marès
Adresse: Plaça Sant Iu 5-6
Ta seg dit: Metro Jaume I
Frederic Marès samlet på kunst og antikke gjenstander. Han ble 97 år og viet hele livet sitt til å samle på kunst. På 1940-tallet bygde byen et museum til han, og her finner du hans personlige samling av religiøse skulpturer.

Museu Diocesà
Adresse: Avda de la Catedral 7
Ta seg dit: Metro Jaume 1
Stor samling av religiøse kunstverk. Museet tar også i mot midlertidige utstillinger.

Museu d´Art Modern
Adresse: Parc de la Ciutadella
Ta seg dit: Metro Ciutadella
Her kan du se eksempler på typisk katalansk kunst, fra tidlig 1800-tall til ca. 1930. Museet har verk av Gaudí og Puig, skulpturer av Josep Llimona og en møbelutstilling av Gaspar Homar.

Museu d´Art Contemporani de Barcelona
Adresse: Plaça dels Ingels 1
Ta seg dit: Metro Catalunya
Her kombineres den faste samlingen med temporære utstillinger hele tiden. Her kan du finne mange internasjonale kunstnere, som for eksempel Rauschenberg, Beuys og Mario Merz. Det vises også katalansk kunst av blant annet Miguel Navarro, Susana Solano og Ràfols Casamada.