Søk og bestill reise

search
Valetta
» Våre reisemål » Malta » Malta » Valetta

Valetta i Malta

Valletta – Maltas hovedstad, trendy og full av kulturskatter!

Valetta i Malta

Valletta er en levende by og er øyas administrative og kommersielle hjerte. Valletta er oppkalt etter grunnleggeren, den respekterte lederen av St. John, Jean Parisot de la Valette. Den befestede byen vokste fram på en øde klippe på halvøya Mount Sceberras og reiser seg bratt opp fra havnene Marsamxett og Grand Harbour. Byggingen av Valletta startet i 1566 og bare 15 år senere sto det klart.

Valletta har mange benevnelser og alle sammen har historiske røtter. Det er den "moderne" byen bygget av johanitterordenen, et barokkmasterverk, en europeisk kunstby og en by på verdensarvlisten. Byen har i tur og orden blitt styrt av fønikere, grekere, romere , bysantinere, arabere og johanitterordenen, og er et av de mest konsentrerte, historiske stedene i verden.

På dagtid er Valletta veldig livlig, men den beholder allikevel sin tidløse atmosfære. Rutenettet med trange, smale gater har noen av Europas vakreste kunstverk, kirker og palass.

Når du går rundt i Valletta, støter du på fasinerende, historiske plasser på hvert eneste gatehjørne. De smale sidegatene er fulle av små, sjarmerende butikker og kafeer, mens hovedgatene er besatt med større internasjonale kjeder innen mote, musikk, smykker og mye annet.

Turistskatt innføres på Malta

  1. juni 2016 innførte myndighetene en miljøavgift på alle de maltesiske øyene. Miljøavgiften betales på stedet direkte til hotellet og er på ca. 0,50 EUR / person over 18 år/natt, opp til maksimalt 5 EUR / person / opphold. Du finner utfyllende informasjon på http://www.tourism.gov.mt/en/Documents/EnvironmentalContribution-NoticetoGuests-_EN.pdf