Våre reisemål » Kroatia » Sør-Kroatia » Zatonz

Søk og bestill reise

search

Zaton

Landsbyen Nin har en av de minste katedralene i verden, bygd på 800-tallet, og et trivelig sentrum med flere hyggelige restauranter og caféer. Skal du shoppe, spise riktig godt og oppleve et ekte dalmatisk miljø – da skal du dra til Zadar.

Byen har en historisk gammel bydel med smågater, kirker og torg. Kirka St Donat må oppleves. Det arkeologiske museet er også severdig, for ikke å snakke om Sjøfartsmuseet.

Zaton ligger cirka midt på den lange kroatiske kysten. Herfra har du gode muligheter til å besøke nasjonalparkene Plitvice og Krka, naturområdet Velebit og ikke minst den vakre skjærgården utenfor.

Slik kommer du deg hit

Med fly: Fra Split flyplass går flybussene regelmessig inn til Split sentrum. De stopper knapt 300 m fra havna og bussterminalen. Fra Split til Zadar går bussene minst en gang i timen. Reisa tar ca 4 timer og koster ca 85 HRK/person en vei. Fra Zadar til Zaton (ca 2 mil) er busstrafikken sporadisk – taxi anbefales. Taxi fra Split flyplass til havna/bussterminalen koster ca HRK 280. Leiebil kan hentes og leveres på flyplassen i forbindelse med ditt fly.

Med egen bil: Følg gjerne den ”Grønne/Lilla veien”.

    Les mer

    Skjul

    Vis kart