Våre reisemål » Kroatia » Sør-Kroatia
Sør-Kroatia

Sør-Kroatia

Dalmatia – det ekte Kroatia

Søk og bestill reise

search

Sør-Kroatia

I Sør-Kroatia ligger Dalmatia, som prises av mange for å ha Middelhavets beste badevann.

Hvis du velger å ta bilen i ferien, kommer du enkelt og bekvemt hit via den nye og naturskjønne motorveien mellom Zagreb og Split (ca 40 mil). Turen som for noen år siden tok en evighet, er i dag betydelig kortere og gjør reisen til en opplevelse.

Pinjetrær helt ned til vannkanten

Benytt sjansen til å lete fram snorkelen, ta på deg svømmeføttene og utforsk livet under vann. Her finner du rullesteinsstrender med runde (og nesten myke) steiner, og ute på øyene er det fine klipper. Til tross for at strendene ikke har sand, treffer man ofte på sandbunn i havet. Skal du på tur langs kysten så ta med deg badetøy, slik at du alltid er beredt – mange av de fineste strendene ligger langs kystveien.

Tett mellom byene

Et besøk til byene Split eller Dubrovnik er et must når man ferdes i disse trakter. Begge har sjarmerende gamle bykjerner med et fargerikt kafé- og restaurantliv samt bra shoppingmuligheter.

Uansett hvor du bor i det sørlige Dalmatia har du mulighet til å dra på fine båtturer og det er aldri langt til nasjonalparkene.

Europas beste kjøkken?

Det blir ikke bedre enn dette! Fersk fisk rett fra grillen, mangold med potet, hvitløk og masse olivenolje. De beste vinene kommer fra halvøya Pelješac, halvveis mellom Split og Dubrovnik. Pošip, Dingac eller Postup på flaske eller karaffel – som de fleste lokale

vinene smaker de aldeles utmerket til det dalmatiske kjøkkenet.

Les mer

Skjul

Vis kart