Søk og bestill reise

search
Øya Rab
» Våre reisemål » Kroatia » Kvarner » Øya Rab

Øya Rab i Kroatia

Sol, harmoni og herlig duft av bartrærne salvia og lavendel!

Øya Rab i Kroatia

På ön Rab går det inte fort. Ett makligt, behagligt ö tempo som bara skruvas upp då man firar någon av sina stora högtider till minnet av fornstora dagar. Då går man nästan man ur huse för att delta och ha roligt.

Det bor ca. 10 000 mennesker på hele øya. Men la deg ikke lure av øy-roen. Her er det er variert og bredt spekter av både aktiviteter og utfluktsmuligheter. Det er bare opp til deg selv å sette standarden for hvor aktiv du vil være. Øya Rab er en av Adriaterhavets grønneste øyer og ligger på det nærmeste bare 2 km. fra fastlandet. Klimaet på øya er perfekt for soltilbedere. Statistikken sier at i juli er det gjennomsnittlig 12 soltimer om dagen og bare ni overskyede dager.

Rundt Rab er det en rekke mindre øyer som har blitt populære reisemål. Ferger forbinder øya Rab med fastlandshavnene i byene Jablanac og Rijeka, samt de nærliggende øyene Krk og Pag.

Det viktigste stedet, byen Rab, er ikke stor, men veldig pittoresk og sjarmerende. Utsikten domineres av fire ulike klokketårn, en middelaldersk bykjerne og en nesten intakt bymur. Det store torget i sentrum av byen er dekket av hvit stein. Den rammer inn de to vakre statuene av Kalifront og Draga, hovedpersonene i en legende om ulykkelig kjærlighet. I dag er Rab et romantisk og koselig sted, perfekft for en avslappende ferie med en duft av furu og et fantastisk blått hav. I byen er det mange lokale restauranter, noen puber, mens kveldslivet generelt er avslappet.