Søk og bestill reise

search
Pula
» Våre reisemål » Kroatia » Istria » Pula

Pula i Kroatia

Antikke ruiner, bad og utflukter.

Pula i Kroatia

Bland en bydel fra romertiden, en bykjerne i venetiansk stil og legg til en havn fra Østerrike-Ungarn-monarkiet. Foreta en forsiktig modernisering, og dermed får du en herlig blanding av en by. Amfiteateret og Solens tempel er bare noen av kulturskattene du kan nyte her. Men det finnes mye mer både i Pula by og i de nærmeste omgivelsene.

Du bor på en halvøy Pula ligger helt nederst på Istria-halvøyas sydspiss. Våre ferieboliger ligger i utkanten av byen, på halvøya Punta Verudela, og er lett å nå med bybussene. På Punta Verudela finner du en mengde ulike aktiviteter som tennis, minigolf, trampoline (for barn), vannsporter og flere restauranter og barer. Sommeren 2010 vil det også bli åpnet et diskotek. Beliggenheten er perfekt som utgangspunkt for utflukter på egen hånd. Ikke gå glipp av Brijuniøyene med nasjonalparken og safariparken. På en av Brijuniøyene, Vanga, hadde Jugoslavias legendariske president Tito en av sine favorittresidenser.

<Lille rolige Fazana** Den herlige Family Plus feriebyen Bi Village ligger like utenfor Pula i byen Fazana. Den har utviklet seg fra å være et lite fiskersamfunn til å bli et lite, rolig turiststed med en fast befolkning på bare to tusen sjeler. Byen har fremdeles et lite verksted der det tilvirkes mindre fiskebåter for hånd. Stedet har også noen restauranter og kaféer og en hyggelig strandpromenade. Fažana er kanske best kjent som utgangshavn for utfluktsbåtene ut til Brijuniøyene.