Våre reisemål » Kroatia » Istria
Istria

Istria

43 mil kyst og 14 øyer

Søk og bestill reise

search

Istria

Den store halvøya Istria ligger lengst nord. Den er grønn og frodig med pinjetrær, fruktplantasjer og vingårder. Her finner du fruktbare sletter, romantiske vingårder og små, pittoreske byer, samt langstrakte strender og et klart, rent badevann.

Klipper, viker og herlig snorkling

Her er klimaet behagelig med opp til ti soltimer per dag i juli og august. Strendene består for det meste av klipper og rulllestein samt anlagte badeterrasser.

Bassengene har som oftest ferskvann (se respektive hotell), men saltvann forekommer også. De åpner vanligvis ved ni-, titiden om formiddagen og stenger rundt seks, sju. De stenger

normalt ikke midt på dagen – unntak kan forekomme.

Shopping og tidsfordriv

På shoppingrunden møtes du av en salig blanding av hekleduker, ulike tresuvenirer, bijouterier i alle former, olivenolje og ost, samt sterke, lokale drikker laget på ulike urter.

Lokale markeder arrangeres flere steder langs kysten og i innlandet, og er en fornøyelig opplevelse. Istrias kyst har mange gallerier. Og enda flere kunstnere stiller ut på gater og

torg, i havna eller andre steder hvor turistene samles. Liker du moderne kunst skal du besøke utendørsutstillingen ”Forma viva” i landsbyen Dubrova, noen kilometer fra Labin.

Det tilbys et godt utvalg av sportsaktiviteter, både til lands og til vanns. De fleste drives i privat regi, tilhører ikke ferieanleggene og er avgiftsbelagte.

Gondoler, grotter og nasjonalparker

Når du ferierer på Istria, kan du også oppleve Venezia (dagstur med båt eller egen bil), de berømte dryppsteinsgrottene i Postojna og hestestutteriet Lipica i Slovenia. Båtturene ut til Brijuni-øyene, en liten nasjonalpark rett utenfor landsbyen Fažana pleier å være populære. Ikke glem å besøke Pulas berømte amfiteater fra romertida, faktisk blant de største og best bevarte i hele verden.

Vellaget mat og store porsjoner

Maten er inspirert av Italia med mye pasta, store kjøttbiter fra grillen og en mengde lekkerheter fra havet. Kjøttrettene er som regel noe billigere enn fisken. Grønnsakene dyrkes lokalt og her smaker tomatene fremdeles tomat. Kraftige supper som minestrone eller jota er populære og passer perfekt til lunsj. Den berømte, lufttørkede skinken ”pršut” er en lekker forrett – én porsjon rekker vanligvis til to. Restaurantene i Limfjorden er et must for deg som setter pris på havets frukter, lengst inne i den lille fjorden dyrker man både skjell og østers. Med et glass hvitvin blir det hele et festmåltid. Prøv de lokale ”karaffelvinene”, de faller vanligvis i smak. Kroatene selv setter pris på god vin og den lokale vinproduksjonen har lange tradisjoner.

Les mer

Skjul

Vis kart