Søk og bestill reise

search
Vingårdar
» Våre reisemål » Italia » Vingårdar » Vingårdar

Vingårdar i Italia

Vingårder, grønne åser og sjarmerende landsbyer.

Vingårdar i Italia

Definisjon vingård Hva menes med vingård. For oss er det gammelt gårdshus som har blitt nøye restaurert og omgjort til fritidsboliger, leiligheter eller hotell. Miljøet er typisk rustikk og ligger naturskjønt til ved vinranker og oliventrær. Gården produserer sin egen vin, og det skal selvfølgelig være mulighet for å kunne kjøpe med seg vin hjem. Vanligvis blir det også solgt honning, syltetøy eller andre hjemmelagde produkter. Vinsmaking og smaking av lokale produkter pleier å være vanlig på en vingård. Mange av dem har et fint bassengområde, ofte med spektakulær panoramautsikt over det vakre landskapet. Hva som gjelder helt nøyaktig, kan du lese i hver husbeskrivelse.

Masse severdigheterr Kultur og natur går litt hånd i hånd på denne typen feriereisemål. Og utfluktsmulighetene rundt om i Italia og dets regioner er utallige. I Toscana er det utsatte "vinruter" som snor seg gjennom det kuperte landskapet. Mellom Firenze og Siena ligger vindistriktet Chianti. Hvis du drar nordover fra Firenze mot Verona, finner du vindistriktet Valpolicella som er kjent for sine Amaroneviner. I tillegg til en rekke gårder, er det vanligvis Enoteker på de større stedene. I bl.a. sjarmerende Greve in Chianti er det en stor vinkjeller med mange gode viner i alle prisklasser. Selv Piemonte, denne sjarmerende regionen med sine vingårder og hasselnøttrær, har et vell av sjarmerende landsbyer og vingårder. Perfekt for de som ønsker å bo et par netter på vei sørover eller nordover.

Å ta seg rundt Du trenger en bil for å ta deg rundt. Du kan velge å ta med egen bil hjemmefra, hvilket er en god idé da du kan kjøpe med deg hjem litt forskjellig godt. Du kan også bestille flybilletter og ta deg rundt med leiebil. Sembo hjelper deg gjerne med dette.

** Lokal avgiften på visse steder </ b>! Bra å kjenne til: Det er oppvarming i de fleste husene, men avhengig av været, kan steinhus oppleves som kalde på vår og høst.