Søk og bestill reise

search
Siena
» Våre reisemål » Italia » Toscana » Siena

Siena i Italia

Siena-provinsen er et helt bedårende sted!

Siena i Italia

Grønne bølgende åser og gule kornåkre. Denne provinsen er en av Toscanas mest omtalte. Det er her mange fotografier, kjennetegnet på plakater og postkort, er tatt. Et herlig sted på jorden.

* Sienaprovinsen - det "klassiske" Toscana*

Dette er en av de provinsene som, i tillegg til Firenze, er rikest på severdigheter. Detta skyldes delvis de mange middelalderske byene (der San Gimignano med sine lange smale tårn er den mest spennende) og dels fordi en stor del av Chiantidistriktet ligger i denne provinsen. Her finner du de berømte vinene fra bl.a. Montalcino og Montepulciano. Du finner også viner fra området ”Il Gallo Nero” (den svarte hanen).

*Siena, en severdig by *

Denne middelalderbyen er utrolig vakker og trivelig med sine vakre byggninger og små gater. Årets høydepunkt er hesteveddeløpet ”Il Palio”. Her kjemper de ulike bydelene mot hverandre med liv og glede. Byen har mange koselige barer, restauranter og shopping. Hotell i Siene presenteres separat.

Flere populære byer

Den vakre middelalderbyen Montalcino er veldig populær. Byens slott, Il Castello di Montalcino, ble bygd i år 1361, og er nesten helt intakt den dag i dag. Den siste helgen i oktober avholdes Sagra del Tordo-festivalen som etterfølges av en hel dag med feiring og parader osv. Her produseres mange gode viner som Brunello di Montalcino, Moscadello di Montalcino og Rosso di Montalcino.

San Gimignano er en historisk by, kjent for sine mange tårn. Byen er rik på historie og kultur, og i sommerhalvåret er den full av turister.

I provinsen finnes det mange andre, trivelige steder som Asciano, Poggibonsi, Castiglione d´Orcia og San Quirco d´Orcia, som er vel verdt et besøk.

Kurstedet Chianciano Terme presenteres separat. Det forventes at turistskatt belastes lokalt. Det er fortsatt ikke bestemt hvilke steder som blir berørte.