Søk og bestill reise

search
» Våre reisemål » Italia » Store byer » Venezia

Venezia i Italia

Denne spennende byen står på millioner av pæler. Man kan uten tvil si at Venezia er en av Italias mest sagnomsuste byer. Mange som kommer hit for første gang blir helt betatt av denne lille, sjarmerende byen. De utallige broene og vakkert syngende gondoleierne bidrar utvilsomt til den eventyrlige atmosfæren.

Venezia er bilfri, og du tar deg lett rundt i byen til fots i de trange smågatene som munner ut i små pittoreske torg. Markusplassen, med Kampanilen og Dogepalasset er selve hjertet i Venezia, og sammen med Sukkenes bro og Rialtobroen, utgjør de en rekke severdigheter du bare må se. Ønsker du derimot å oppleve det genuine Venezia, bør du for eksempel dra til Castello som er et av byens kvarterer. Her henger klesvasken til tørk mellom husene, og du kan nyte en deilig porsjon spaghetti for en rimelig penge.

Et fortryllende sted Om dagen myldrer det av liv, men på kveldstid er Venezia en rolig og meget romantisk by. Og koselige osterier og restauranter finnes det mange av. Det blir dyrere jo nærmere Markusplassen du befinner deg. Om du rusler inn i de smale smugene, kan du finne mange rimelige, hyggelige steder. Har du lyst på en gondoltur etter middagen, noe som er en god idé, bør du fastslå prisen på forhånd.

Glasskunst i alle former Kommer shoppingånden over deg, kan du begi deg til Calle Mercerie, som strekker seg fra Markusplassen til Rialto. Også rundt Lista de Spagna har du mange hyggelige forretninger, barer og restauranter. Eller er det nok mest glass og festivalmasker som tas med hjem. Venetianerne er verdenskjente for sin glasskunst, og navn som Murano og Burano har de aller fleste hørt om.

Viktig å vite I Venezia må det betales en turistskatt. Skatten er € 5/pers./dag for 5-stjerners hotell, € 4,50/pers./dag for 4-stjerners, € 3,50/pers./dag for 3-stjerners, € 2/pers./dag for 2-stjerners og € 1/pers./dag for B&B og 1-stjerners. Lavere skatt i lavsesongen. Dette må ikke forveksles med Sembos klassifisering, men baseres på den offisielle klassifiseringen. Skatten betales kontant, direkte til hotellet, og vanligvis ved utsjekking.