Søk og bestill reise

search
Milano
» Våre reisemål » Italia » Store byer » Milano

Milano i Italia

Herlig metropol med mote, musikk og god mat.

Milano i Italia

Milano er en herlig og fascinerende by med spennende kontraster mellom gammelt og nytt. Her kan du fråtse i design, fotball, kunst og arkitektur i verdensklasse.

Spaser i gatene og få med deg siste nytt fra moteverden mens du nyter metropolens heftige atmosfære i lange drag.

En herlig blanding av fotball og kunst.

Milano er en messeby som tar imot tusenvis av besøkere året rundt. Byen er også hjemmearena for to av Italias beste fotballag og det er ikke få som kommer hit for å se deres spennende kamper på San Siro.

Den fantastiske domkirka og det flotte teateret La Scala er noen av Milanos mest kjente severdigheter. Men pass også på å besøke middelalderslottet Castello Sforzesco.

Ønsker du å ta da Vinci’s mesterverk Nattverden i nærmere øyesyn besøker du Piazza Santa Maria delle Grazie 2, det anbefales å kjøpe billett forkant.

Trendene starter i Milano

Milano er et ekte shoppingeldorado og en av verdens designhovedsteder. Her er hele italias moteelite samlet. Byen har alt fra eksklusive butikker som Versace, Gucci og Dolce & Gabbana til rimeligere kjeder som Benetton og Stefanel. På Via Monte Napoleone og gatene rundt om kjøper du merker som Chanel, Fendi og Hugo Boss. De store varehusene La Rinascente på Piazza Duomo og Coin på Piazza Cinque tilbyr klær, sminke, sko og innredningsartikler i ulike prisklasser. Kles- og skobutikkene i Corso Buones Aires gir deg mest valutta for pengene.

Nyt livet på en av byens trendige caféer og barer.

Milano har mange gode og rimelige restauranter, og som i resten av Italia er det pasta og pizza som dominerer på menyene. Vi anbefaler deg å prøve en risotto mens du er i byen, den lokale spesialiteten er Risotto a la Milanese, laget med safran. Det laveste matbudsjettet holder du ved å spise en panini ved bardisken på en av de mange caféene. Å tilbringe ettermiddagen på en av byens barer med en aperitiff i handa er en hyggelig fornøyelse som også Milaneserne selv setter pris på. De fleste barer serverer oliven og annen snacks til drinken. Vil du unngå den store turiststrømmen holder du deg et lite stykke unna Domen.

Det er en fornøyelse bare å være i Milano.

I tillegg til fotball er Milano kjent for sitt hete uteliv. Byen er inndelt i 4 ulike områder og det beste utvalget av barer og restauranter finner du i La Brera. På Café Casablanca, Corso Como, spiser og drikker du godt. Caféen har også et diskotek dersom du skulle føle for å holde det i gang lengre utover natta. En annet hot utested er Absolut Icebar på Piazza Gerusaleme 12. Entreen går på € 17 og da inngår en drink basert på Absolut vodka.

Sembo liker

Marghera. Dette er stedet for deg som elsker sjokoladeis.

Via Marghera 33.

Bistrot Duomo. Her nyter du lokale spesialiteter akkompagnert av en vakker utsikt over Domen.

Via San Raffaele 2.

Salvagente. Et mekka for moteinteresserte. I denne outletbutikken kan du gjøre mange gode kupp (kun kontant betaling).

Via Fratelli Bronzetti 16.

Wine Not. Vinbar og vinbutikk. Her får du prøvesmake ulike lokale viner og kjøpe med deg favoritten hjem.

Via Toricelli 3.