Våre reisemål » Italia » Sør-Italia
Sør-Italia

Sør-Italia

En reise til det eksotiske Italia

Søk og bestill reise

search

Sør-Italia

Langs de vakre kystlinjene til Calabria og Puglia har vi fine overnattingssteder, hvor du kan tilbringe en herlig ferie. Velg en av dem og besøk de andre. Da kan vi love deg en minnerik tur.

Calabria Eksotiske Calabria har to hav, Tyrrenhavet mot Sicilia, og Det joniske hav som grenser med Basilicata. Her venter utrolige, lyse sandstrender og krystallklart vann. Et kjent område er Capo Vaticano* med landsbyene Ricadi og Santa Domenica. Denne sjarmerende halvøya med storslått natur, ligger rett sør for Tropea. Utsikten over de eoliske øyene og det azurblå Middelhavet er henrivende, og de berømte vikene byr på hvite sandstrender omgitt av praktfulle klipper. Dette er virkelig et paradis for de som liker å bade og dykke.

Tropea, byen som klamrer seg til klippene, byr på mye flott å se på med sine trange smug og koselige restauranter - alt med en fantastisk utsikt over havet nedenfor. Denne populære byen syder av liv og aktivitet, og du finner mange uteserveringer i et herlig miljø. Tropeas strand regnes som en av Italias beste. På den motsatte siden av Calabria er det også flotte strender som er vel verdt et besøk.

Apulia Regionens lange kystlinje er variert med dramatisk kyst i nord til et flatere landskap i sør. Det ligger små badebukter vakkert til langs kysten, og det er mange små perler der du kan bade og sole deg uten trengsel. Vannet er krystallklart, og på mange steder har blitt nominert til blått flagg mer enn én gang. Og fremfor alt er badesesongen lang, og vannet er kanskje på det varmeste i slutten av september. Regionen er rik på historie da den har hatt mange besøkende gjennom årene. Via Appia, som gikk fra Roma til Brindisi, var porten ut mot Orienten. Normannere, grekere, spanjoler og franskmenn er bare noen av de folkeslagene som satte sine spor.

Her er det mange sjarmerende og historiske byer, som Vieste og Ostuni, kjent som den hvite byen, hvor du kan rusle rundt i de smale gatene og nyte dens skjønnhet og det ekte folkelivet. I innlandet ligger det små og søvninge landsbyer som er vel verdt et besøk, og trullohusene dukker opp her og der som en påminnelse om svunne tider.

Kulturarven Ablerobellom, med over 1000 trullohus, er en av regionens mest besøkte turistattraksjoner. Stopp gjerne over et par netter og spis godt på en av restaurantene. I sør kan du besøke mange vakre byer som f.eks. Lecce, også kalt dronningen av Salento. Her får du tilfredsstilt ditt behov for vakre bygninger og historiske steder. Ja, det er mye å se her, og ett tips er å velge en av ferieleilighetene våre langs kysten og deretter tar en helg i en av de sjarmerende byene.

Å komme seg Sør-Italia Det er et godt stykke ned til Sør-Italia, avhengig av hvor du kommer fra, noe som kan virke som langt for en bilferie. Du kan finne rimelige flyreiser til Napoli og Roma, og derfra fortsetter du videre med leiebil.

Godt å vite før du reiser Turistskatt belastes på visse steder. Kampanjen med Sorrento og Amalfi presenteres separat.

Les mer

Skjul

Vis kart