Våre reisemål » Italia » Sentrale Italia
Sentrale Italia

Sentrale Italia

Ferier med en vakker blanding av bad og kultur

Søk og bestill reise

search

Sentrale Italia

Sentral-Italia har flere fine områder som har mye å tilby sine besøkende. Du kan velge å ta en langhelg i en storby eller en avslappende ferie ved kysten.

Lazio og dets badesteder I nærheten av Roma finner du mange fine badesteder som Ladispoli, Fregene, Lido di Ostia, Anzio og Nettuno. Et perfekt reisemål for de som ønsker en ferie hvor du kan kombinere sol og sjø med storby. I tillegg spiser du svært godt selv ute ved kysten, spesielt hvis du liker sjømat. Det romerske kjøkkenet er berømt, og hvis du verdsetter god mat på reisene dine, har du valgt riktig sted. Saltimbocca, scaloppina, carciofi bare for å nevne noen.

Bolsenasjøen Denn vakre innsjøen ligger på grensen til Toscana, ca. 3000 meter over havet. Dette er stedet for de som liker natur og historie. God mulighet til å kombinere storby med deilig avslapning. Marche er en spennende region som ligger midt i Italia. Her finner du lange sandstrender, trøffeldaler, historiske attraksjoner, klassiske badebyer og pittoreske landsbyer. Hovedstaden Ancona er en av Italias mest pulserende havnebyer og har fortsatt romerske landemerker, f.eks. ruinene av amfiteateret og Trajans triumfbue. Regionen har vært bebodd siden bronsealderen, og i flere byer er det godt bevarte monumenter fra middelalderen, f.eks. palasser og slott.

* Marche* March er en spennende region med langstrakte sandstrender, trøffelmarker, historiske severdigheter, klassiske badebyer og pittoreske landsbyer. Hovedstaden Ancona er en av Italias mest levende havnebyer, og har rester av romerske severdigheter, som ruinene av amfiteateret og Trajans triumfbue. Regionen har vært bebodd siden bronsealderen, og i flere byer finnes det velbevarte monument fra Middelalderen, som palass og slott. Landskapet består av fjell og myke bakker, hvor det finnes utfordrende trekkingruter, perfekt for naturelskere. Den tradisjonelle maten består av fisk, skalldyr, kjøtt og vilt, pølse og skinke i alle varianter. Er du interessert i vin, finnes det en rekke fine vingårder i området. Vinene her er blitt bedre og bedre, og har funnet sin plass på det innenlandske og utenlandske vinmarkedet. Får du lyst til å ta deg et bad, finner du både vakre strender og varme klipper langs kysten. Denne regionen har mange verdsatte reisemål, spesielt når det gjelder mat og kultur og sol og bading. Vi har valgt å dele opp Marche i tre kategorier: kystnære, landlige og historiske byer. Slik blir det lettere for deg å finne din favoritt.

Abruzzo Dette er et ideelt reisemål for de som ønsker å kombinere sol og sjø med kultur, historie og gastronomi. Kyststrekningen i den nordlige delen består av langstrakte sandstrender som passer for alle i familien. Lengre sør har du klipper og vakre bukter. Hvis du drar lenger innover i landet, dukker det opp grønne åser og små koselige landsbyer, slott, kloster, etc. Et ypperlig valg for deg som liker å gå turer. Utfluktsmulighetene er mange, og i regionen er det mange pittoreske, middelalderske landsbyer som klatrer oppover åsene. Du kan inkludere et besøk til Pescocostanzo med sin godt bevarte middelalderske bykjerne. Emilia Romagna er en av Italias regioner som har alt å tilby sine besøkende. Dessuten er det et paradis for gastronomer.

Emiglia Romana Man kan trygt si at Emilia Romagna har satt sin plass på kartet takket være Parmiggiano Reggiano og Prosciutto crudo di Parma. Og rundt Parma kan du besøke fabrikker, blant annet for å se hvordan produksjonen fungerer og kjøpe med deg hjem til meget rimelige priser. Besøk også Modena, hvor den berømte balsamicoeddiken og musserende vinen produseres. Det er mange kulturelle byer med lang historie og vakre bygninger. Bologna, Ravenna og Ferrara, det er mange byer å besøke. Og man må ikke glemme lille San Marino som står stolt oppe på en bakketopp med fantastisk utsikt over landskapet. Rimini, Riccione, Cattolica og Cervia er bare noen av regionens kjente badesteder. Disse stedene presenterer vi under Adriaterhavskysten.

Godt å vite før du reiser Turistskatt belastes på visse steder. Toscana og Umbria presenterer vi separat.

Les mer

Skjul

Vis kart