Våre reisemål » Italia » Nord-Italia med innsjøer Maggiore og Como
Nord-Italia med innsjøer Maggiore og Como

Nord-Italia med innsjøer Maggiore og Como

Kultur, historie og deilige bad

Søk og bestill reise

search

Nord-Italia med innsjøer Maggiore og Como

Denne delen av Italia byr på et vakkert landskap med stor variasjon, både idylliske og kulinariske. Hver nye region du besøker byr på nye opplevelser.

Alpene. Fantastisk natur, med grønne åser og bratte fjell, hvor snøen ligger store deler av året og fantastiske innsjøer. Dessuten er det et ideelt reisemål for de som ønsker en aktiv ferie. Valgmulighetene er store. Du kan bl.a. vandre langs oppmerkede stier, gå fine turer i skogen, sykle, klatre og ri. Det er også perfekte veier for de som ønsker å kjøre med motorsykkel.

Piemonte. Verdensberømt region som byr på et bølgende landskap hvor rismarker og kastanje- og hasselnøttrærne ligger tett i tett med vinranker og pittoreske byer som Asti og Cuneo. I tillegg til produksjonen av velkjente viner som Barolo, Barbaresco og Asti, kommer også nutellaen og avoriorisen herfra. Det er masse trøffel her, og om høstene arrangeres det masse festligheter rundt dette temaet. Kort fortalt, i Piemonte både spiser og drikker du godt!

Lombardia. Denne regionen, en av landets rikeste, ligger mellom Alpene og Po-dalen. Lombardia grenser til bl.a. Sveits, og den største innsjøen er Gardasjøen. Andre kjente innsjøer er Lago di Como og Lago di Maggiore. I Lombardia finner du flere av landets viktigste skianlegg som Livigno, Bormio og Tonale. Det er mange byer som er verdt å besøke, hvorav Monza gir seg selv hvis du er interessert i Formel 1. Gardasjøen presenterer vi separat.

Lago Maggiore. Rundt innsjøen er det flere fine små byer, Stresa og Locarno er kanskje best kjent. På de forskjellige stedene er det mange fine utendørskafeer og restauranter, og shoppingen er overraskende bra. Noen av hotellene våre ligger ved siden av innsjøen og et lite stykke unna, som f.eks. Verbania.

Lago di Como. Mange Hollywood-stjerner har kjøpt hus her, og det er lett å forstå. Rundt innsjøen er det vakre byer og landsbyer med flotte omgivelser, Patrisiervillaer og flotte hager. Herfra har du kort vei til metropolen Milano.

Friuli Venezia Giulia med Udine og Trieste som målestokk, grenser til Slovenia. En fint landskap, uberørt natur, både i innlandet og ved kysten. Lignano og Grado er populære reisemål.

Veneto ligger mellom Alpene og Adriaterhavet. Vakker natur, milesvis med strender, en rekke kulturelle byer, god mat og fantastiske viner er noe venetianerne er bortskjemte med. I mange byer kan du nyte den vakre arkitekturen. Venezia er regionens mest besøkte, men du har andre byer, store som små, som er vel verdt et besøk, f.eks. Padova, Treviso, Verona og Vicenza. Venezia og Adriaterhavskysten presenterer vi separat. Regionen er også ideell for en aktiv ferie, og hvis du liker å sykle, skal du dra til Brenta-elven. Elven bukter seg vakkert gjennom landskapet og flotte venetianske villaer dukker opp her og der.

Vi presenterer badebyene separat under Adriaterhavet resp. Den italienske rivieraen.

Godt å vite før du reiser Det har blitt innført turistskatt i Italia. Denne betales på stedet og ikke alle steder er berørte. Gardasjøen presenterer vi separat.

Les mer

Skjul

Vis kart