Søk og bestill reise

search
Bormio
» Våre reisemål » Italia » Alpene » Bormio

Bormio i Italia

Herlig, solfylt skikjøring på et koselig sted.

Bormio i Italia

Den lille sjarmerende byen Bormio, som ligger i nærheten av Livigno, ble bygd av romerne som et spa-sted, og er nå et meget populær vintersportsted i Italia. Byen er utrolig koselig med mange middelaldershus og et lite, bilfritt sentrum.

Utmerket kombinasjon med Livigno. Skikjøringen her er kanskje ikke for de mest avanserte, men hvis du liker å cruise ned i røde løyper, er det mye å hente. Her finnes det 5 km svart løype, 25 km rød og 40 km blå. Det er også det perfekte stedet for vennegjenger eller familier der alle rent skimessig kanskje ikke er på samme nivå. Heiskøene blir aldri for lange, og snøsikkerheten er god. Et heiskort for Bormio dekker også Santa Caterina og Livigno. Det er ikke mulig å gå på ski mellom stedene, men det er enkelt å komme seg rundt med buss eller bil. Det er heller ikke mer enn et par timers kjøring til St. Moritz. Er du interessert i cross country ski, har du 10 km spor som går fra Bormio 2000 til Cepina. For deg som liker å kjøre snowboard, finnes det en snowpark (Bormio 2000) på ca. 150 000 km2. Det er også mulighet for nattkjøring på utvalgte steder.

Ikke bare skikjøring. Bormio er like kjent for aktiviteter utenfor skibakkene som for selve skikjøringen. Byens thermalbad er godt kjent, og lokker mange gjester, fremfor alt i helgene. Etter en tøff dag i fjellet er det godt for kroppen å slappe av i de gamle romerske badene. Det finnes mange restauranter som holder et meget bra prisnivå og serverer det beste fra det italienske kjøkken. Og prøv gjerne de lokale vinene! Kveldslivet er relativt stille i ukedagene, men livner til i helgene. Og meget bra after-ski finner du hver eneste dag!

Reisen dit. Det pleier å være billigere å ta fly til Bergamo, men vær oppmerksom på at flyene hit ofte lander sent på kvelden. Det planlegges å sette opp direktebusser til Livigno fra flyplassen. Les mer om dette på www.orioaeroporto.it. Vi kan også hjelpe med leiebiler fra flyplassen i Bergamo, Milano og Innsbruck.