Søk og bestill reise

search
Dublin
» Våre reisemål » Irland » Storby » Dublin

Dublin i Irland

Ta flyet til en av Europas herligeste byer og bo på ett av våre komfortable hoteller.

Dublin i Irland

Dublin er byen for deg som elsker å shoppe, lytte til musikk, ta en god øl og bare nyte livet. Pubkulturen er viktig i Irland og bare i Dublin fins det mer enn 750 puber å velge mellom. Og det er her mye av den irske folkemusikken og rockemusikken har sine scener. Fremfor alt i helgene spilles det musikk på de fleste pubene i byen.

Dublins bykjerne er liten og intim og den beste måten å ta seg frem på er til fots. Da kan du dessuten lett stikke innom byens utallige butikker, puber og kafeer og samtidig se de mange severdighetene. Det mest populære området er kanskje Temple Bar. Her kan du nyte et herlig publiv og levende musikk. Men det spiller ingen rolle hvor du befinner deg. Byens øvrige områder har også mange barer og restauranter. Europeisk eller asiatisk, det er bare å velge, med det rimeligste er et måltid på en av pubene.

Trivelige severdigheter og vakre vyer

En annen måte å oppdage Dublin på er med turistbussen ”hop on hop off”. Kjøp et dagskort og hopp av og på så mange ganger du vil i løpet av dagen. Bussen stopper bl.a. ved det kjente Guinnes Bryggeriet, ett av Dublins mest besøkte steder. I denne 7-etasjes bygningen kan du lære mer om drikkens historie og hvordan den tillages. Og naturligvis avsluttes det hele med en god Guinnes oppe i øverste etasje der du har en fantastisk utsikt ut over byen.

Bra shopping i ulike prisklasser finner du fra Henry Street til O´ Connell Street og videre til Grafton Street. Vil du gjøre noe helt annet har Irland et eventyrlig landskap og utfluktsmulighetene er mange. Du kan ta Dart tåget ut til kystbyen Greystone´s eller hoppe på en endagstur rundt grevskapet Wicklow.

Rock, pop og litteratur i skjønn forening

Er du interessert i litteratur så er Dublin riktig sted for deg. James Joyce, Bram Stoke og Oscar Wilde er noen av verdens mest kjente forfattere som kommer fra denne byen. Dublin er også den by i verden som har fostret flest Nobel-prisvinnere i litteratur. Reiser du med barn kan vi anbefale et besøk til dyreparken Phoenix Park som er en av Europas eldste. Ettersom beboerne i Dublin er et musikkelskende folk arrangeres det mange konserter hele året rundt. Du kan bestille dine billetter på www.ticketmaster.ie.