Våre reisemål » Hellas » Storby » Aten
Aten

Aten

Athen - ferie som inkluderer kultur, shopping og underholdning

Søk og bestill reise

search

Aten

Start ferien på toppen

Akropolis med Parthenon-tempelet på fjelltoppen ligger over byen. Begynn der for å få et perspektiv på resten av ferien din. Ta taubanen opp til Lycavittos, Atens høyeste punkt. Herfra har du den beste utsikten og oversikten over hvordan byen har utviklet seg. I mellom ligger det mest severdige i byen. Hvis du er i Aten på ferie, kan du ikke gå glipp av et besøk her. Vi har selvfølgelig flere gode innkvarteringer i nærheten.

En ferie i Aten uten å besøke den gamle bydelen i Plaka-området vil være en glipp, det nasjonale arkeologiske museumet med unike samlinger av gresk kunst, se parlamentet i det tidligere kongepalasset med vaktskiftet ved Syntagma-torget og beundre den gamle og den nye olympiske stadioen.

Gull, sølv, skinn og olivenolje

Athenerne selv gjør sine innkjøp av dagligvarer og klær i området mellom torgene Syntagma, Omonoia og Monastiraki. På gågaten Ermou, fra Syntagma mot Plaka, vrimler det med butikker (mye sko). I Plaka og området rundt Monastiraki er det også et mylder av små butikker, som selger alt fra krydder og frukt til kalendelabrar. Hvis du liker å handle i ferien, er det et must med en tur til den finere bydelen Kolonaki. Der finner du motebutikker og gull- og sølvbutikker med anstendige priser, men med høy kvalitet. I nærheten av Omonia-plassen er det et flott matmarked, mens søndag formiddag kan vies til loppemarkedet i Monastiraki.

Oliver, oliver, oliver

Hellas er stor på oliven - i alle dens smaker og varianter. Krydderbruken i gresk mat er ofte mild, slik at råvarene kommer til sin rett. I Aten er det restauranter i alle prisklasser. Rundt Plaka finner du mye hurtigmat, men også ekte tavernaer. Psiri-området, en gang et slitent industriområde, ble raskt forvandlet til restauranter, butikker og nattklubber. Du kommer hovedsaklig hit for å spise. Prøv keftedes, velkrydrede små kjøttdeigkarbonader med spisskummen og koriander, stekt i olivenolje. Eller fersk sjømat og fisk - ofte servert stekt eller kullgrillet med litt olivenolje, salt og sitron.

Underholdning

Utvalget er stort og variert. I Psiri-området er det masse musikklubber og hyggelige tavernaer.

Om sommeren skjer det mye langs rivieraen - nattklubber, bouzoki-klubber og barer. En ekte gresk bouzoki-klubb står også øverst på grekernes underholdningsliste. Derfor er prisene ganske høye og bordbestilling anbefales.

Athen har tre storlag i fotball med høy stemning på kampene. Du trenger ikke å være fotballgal for å sette pris på et besøk her. Utenfor Athen ligger den greske rivieraen med mange fine badebyer og flotte strender. Det er éntre til mange av strendene, dette for at strendene skal kunne holdes rene. De mest populære strendene ligger bl.a. i Glyfada, Vouliagmeni og Nea Makri. Du tar deg enkelt hit med lokalbuss. Til Glyfada er det ca. 12 km.

Athen kan også være starten på din videre reise ut til de greske øyene. Fra Pieus havn går båtene i skytteltrafikk ut til alle de fantastiske øyene. Nærmeste stopp er Egina som ligger ca. 25 sør for Athen, og bare en kort fergetur unna. Hvis du er på vei til eller fra en øyhopping, er Athen en naturlig begynnelse eller avslutning på reisen. Vi kan hjelpe deg med hotell for et par netter.

Sembo liker

  • For matens skyld – Taverna Avissinia. Gudommelig småplukk av litt av hvert.

Avissinia-torget i Monastiraki.

  • For gullets skyld – Lalaounis museum med smykker.

I Plaka-området, Kallisperi Street 12.

  • For vinens skyld – Cellier – renessans for gresk vin. Prøv og la deg overbevises.

Nær Syntagma-plassen, Kriezotou Street 1.

  • For utsiktens skyld – restaurant Grande Bretagnes tak. Maten er også ok.

Ved Syntagma-plassen på taket til Hotel Sheraton.

Slik kommer du deg hit

Med fly: Athens International Airport ligger ca. 33 km sørøst for byen. Det enkleste er å komme seg til Athen med fly. Flere alternativer fra både Sverige, Norge og Danmark. Blant annet Norwegian og SAS som flyr direkte. Fra flyplassen tar du flybussene, "Airport Express". Avreise hvert 30. minutt, til visse tider hvert 15. minutt. Buss E 95 tar deg inn til Syntagma, koster ca. € 2,90/pers. Hvis du skal til Pireus havn, er E96 det enkleste, ca. € 2,90/pers. Billetter kan fås kjøpt på bussen, billettkontorene og på T-banen. Du kan også ta metroen til Syntagma Square, ca. € 8 / pers.

Les mer

Skjul

Vis kart