Søk og bestill reise

search
Saint-Étienne
» Våre reisemål » Frankrike » Rhône-Alpes » Saint-Étienne

Saint-Étienne i Frankrike

Her kan du nyte Saint-Étiennes store tilbud av restauranter, severdigheter og museer.

Saint-Étienne i Frankrike

Saint-Étienne i departementet Loire, i Frankrike, ligger ca. 60 km sørøst for Lyon. Byen er oppkalt etter helgenen Stefanus, som på fransk heter Saint-Étienne.

I byen spiller kultur og underholdning en sentral rolle i harmoni med de vakre omgivelsene. I sentrum er det flere restauranter, severdigheter og museum du kan besøke. Året rundt arrangeres det forskjellige begivenheter i form av festivaler, markeder og forestillinger.

Kultur og underholdning

Musée d’Art Moderne de Saint-Etienne Métropole har en av de største samlingene i Frankrike av moderne kunst og organiserer flere utstillinger jevnt fordelt gjennom hele året. Hvis du søker en spennende romopplevelse, er Planétarium de Saint-Etienne å anbefale. Her kan du velge mellom å se film i 2D og 3D med 360 grader. Du får en omvisning gjennom den stjerneklare himmelen og lære om «The Big Bang» og de ulike planetene.

Fotball-EM 2016 i Saint-Étienne

I sentrum ligger stadioen The Nouveau Geoffroy-Guichard (Geoffroy-Guichard), som er Saint-Étiennes store fotballstadio. Fra 10. juni til 10. juli 2016 vil EM i fotball arrangeres her. Dette vil innebære festligheter i hele byen, så pass på å reise til Saint-Étienne for å se den store fotballkampen!

Saint-Étiennes omgivelser

I det nærliggende naturområdet (ca. 5 km utenfor sentrum) ligger Pilat Park (Parc Naturel Régional du Pilat) med en rekke flotte turstier. Landskapet består av skog, fjell, daler og frodige vingårder med små, svingete grus- og asfaltveier. Et perfekt terreng for fotturer og sykling. Det er vanlig å padle i kano og fiske i de svingete kanalene og elvene. Et besøk i Pilat-parken gjør at du kan lade batteriene og ta en pause fra bypulsen.

Vest for Saint-Étienne, ved Loire-elven, ligger det vakre slottet Château d’Essalois fra slutten av 1500-tallet. En populær turistattraksjon i regionen.