Søk og bestill reise

search
Évian-les-Bains
» Våre reisemål » Frankrike » Rhône-Alpes » Évian-les-Bains

Évian-les-Bains i Frankrike

Et perfekt utgangspunkt for skiturer om vinteren og fotturer om sommeren. Spa og golf preger også dette kur- og feriestedet – Évian-les-Bains.

Évian-les-Bains i Frankrike

Évian-les-Bains, eller også kalt Évian, er en by i Haute-Savoies nordlige del, i sørøstre Frankrike. Byen ligger naturskjønt til ved den flotte innsjøen Lac Léman / Genèvesjøen. På den andre siden av innsjøen ligger den sveitsiske byen Lausanne, og ca. 4,5 mil sydvest for Évian ligger storbyen Genève.

Évian er med sin nærhet til flere store skisteder, ski- og snowboardparker og omliggende snødekte bakker i Sveits og Frankrike et drømmereisemål om vinteren. Om sommeren dekkes skråningene i stedet med frodige villblomster og blir dermed et populært terreng for fotturer, sykling og flere andre utenomhusaktiviteter.

Planlegg din kongelige spa-helg

Évian er mest kjent for å være et kur- og spasted, og har i over 200 år blitt besøkt av mange kjente personer, grever og grevinner i tillegg til kongelige. Bl.a. Edward VII, George V og Farouk kurerte seg ved stedets mange helse- og spa-anlegg.

Luksushotellet Royal med sine rolige omgivelser og vakre utsikt over Genevesjøen byr ikke bare på vakkert innredede rom å overnatte i. Her kan du også nyte hotellets unike spa-behandlinger på The Spa Evian Source. Hilton Evian-Les-Bains er et annet hotell hvor gjestene bys på spa-behandlingar med bl.a. Hammam, ayurvedisk behandling, boblebad og oppvarmede bassenger. Både Hotel Roya og Hilton Evian-Les-Bains kan enkelt bestilles via hjemmesiden til Sembo. Med bare noen få klikk kan du planlegge ferien din i vakre Évian.

En av Europas vakreste golfbaner

Kun 2 km fra sentrum av Évian ligger en av Europas vakreste golfbaner: Evian Resort Golf Club. Her arrangeres bl.a. den profesjonelle golfkonkurransen The Evian Championship for kvinner hver sommer. 18 hull, ca 5500 meter og en fantastisk utsikt over sjøen gir en genuin golfopplevelse.

Attraksjoner, underholdning og kultur

Évians casino, bygd i 1910, er en imponerende bygning og er åpent året rundt. Arkitekten J. A. Hébrard har designet denne bygningen som er av Neo-bysantinsk arkitektonisk stil. Palais Lumière er en annen turistattraksjon i området. Dette er et ombygd spa-anlegg som ble bygd på begynnelsen av 1900-tallet og som har vært Evian Cultural and Congress Centre siden 2007. I bygningen ligger et bibliotek og kunstgalleri. Her arrangeres det interessante temautstillinger hvert år: malerier, skulpturer, fotografier, osv. og har gjennom årene blitt et sentralt sted for kultur og kunst.