Søk og bestill reise

search
Lens
» Våre reisemål » Frankrike » Nord-Pas-de-Calais » Lens

Lens i Frankrike

Her ligger et historisk og unikt landskap. I sentrum av Lens er det et stort utvalg av attraksjoner og aktiviteter som du ikke må gå glipp av.

Lens i Frankrike

I Frankrikes nordlige del, i Pas-de-Calais, ligger den vakre gamle industribyen Lens. Fra Lens til den belgiske grensen er det ca. 40 km, og til hovedstaden Paris er det ca. 190 km, i luftlinje. Den nærmeste flyplassen ligger i nabobyen Lille (Aeroport de Lille), ca. 30 km fra Lens.

Et unikt landskap omgir byen, hvor man kan lære av dens lange historie. Her kan man finne bruddstein fra de gamle kullgruvene og skyttergraver fra første verdenskrig som kontrast til de vakre, grønne engene.

I byen er det flere bygninger i renessansestil, og rundt omkring er det frodige parker, attraksjoner, museer og restauranter. Universitetet Faculté des Sciences Jean Perrin ligger sentralt, og bygningen er en populær attraksjon i Lens. Byparken (Parc de Loisirs de la Glissoire) ligger like ved siden av sentralstasjonen og har flere mindre dammer, fontener og turstier som inviterer deg til å slappe av. Du kan gå hit, ta en piknik og nyte det fine været.

Vest for sentralstasjonen ligger det relativt nybygde (2012) kunstmuseet Louvre-Lens, og noen få skritt unna derfra ligger fotballstadionet Stade Félix Bollaert. Det er bl.a. i arenan Stade Félix Bollaert hvor fotball-EM 2016 i Frankrike vil avholdes. Her kommer en av de store fotballkampene til å spilles, så benytt anledningen til å reise til Lens.