Søk og bestill reise

search
Paris
» Våre reisemål » Frankrike » Île-de-France » Paris

Paris i Frankrike

En reise i tiden - både historisk og trendy

Paris i Frankrike

Overrask noen du er glad i med en helg til verdens vakreste by! Vi tilbyr et meget bredt utvalg av overnatting i sentrum som stadig fornyes, og stadig skaper nye grunner til å reise.

* Monumenter, museer og utsikt *

Hvert år besøkes Paris av millioner av turister (at man ikke klarer seg uten å snakke fransk er en myte), og listen over klassiske severdigheter kan lages uendelig. Stig opp i Eiffeltårnet, betrakt den futuristiske bygningen Centre Pompidour, hvor rulletrappene går på utsiden av fasaden, og se impresjonistisk kunst på Musée d´Orsay. Et kunstmuseum som for øvrig ligger innrammet i en vakkert restaurert stasjonsbygning. Gå heller ikke glipp av den fantastiske utsikten fra Montmartres åser ved katedralen Sacre Coeur. Ikke blir frustret hvis du ikke rekker alt i løpet av en helg, se det heller som en anledning til å reise tilbake.

Nyt den franske atmosfæren

Når du har unnagjort alt det «obligatoriske», er det på tide å la den franske atmosfæren sige inn over seg. Det gjør du helst på et brasserie i kunstnerkvartalet Montmartre eller på en av de eldste landsbygatene i Paris, Rue Mouffetard. Området er også kjent for sitt fargerike frukt- og grønnsaksmarked. Ønskes en tur i det grønne, er det kort vei til Luxembourghagen. Her er det bare å sette seg på noen av de utplasserte blå stolene.

Styr skrittene til et annet av de mest kjente bydelene i Paris – St Germain-du-Prés. Her tar du en pust i bakken på noen av byens eldste kafeer – Café de Flore eller Les Deux Magots.

Etter en lang dag på byen kan du sove godt på et av våre utvalgte hoteller og leiligheter. Storbyen Paris har unektelig mange innkvarteringsmuligheter, og det er hundrevis av hoteller å velge mellom. For å hjelpe deg å velge riktig har vi valgt våre favoritter, og vi håper du vil trives.

Variert shopping

Ønsker du å forevige minnet av reisen med en fransk klassiker, kan du dra til Rue du Faubourg St Honoré, hvor merkevarebutikkene ligger på rekke og rad: Hermès, Dior og Yves St Laurent m fl. Ikke langt unna, på 213 rue Saint Honoré, ligger konseptbutikken Collette der alle produktlanseringer av verdi skjer.

De mest kjente varehusene i Paris - Galeries Lafayette og Le Printemps - ligger vegg i vegg nær operaen og byr på mye inspirasjon.

Rue De Rivoli har en høy konsentrasjon av butikker, og her vil du finne de fleste kleskjedene i lav- og mellomprissegmentet. Hvis du skal handle ordentlig billig på turen, er det Tati som gjelder. Dette lavprissenteret finner du blant annet i 18. arrondissement. De litt "rarere" boutiquene finner du både her og der, men spesielt i St Germain-du-Prés.

Marais-kvartalet har i de siste årene blitt et populært tilholdssted for trendy shopping, second hand og henge på bar. Spesielt på søndager når butikker i andre bydeler holder stengt.

Luksusrestaurant eller koselig bistro?

I Paris finnes det restauranter for enhver smak og innstilling. Her kan du spise en billig treretters middag for under en 100-lapp, eller gå på luksuskro der en middag kan koste deg hundrevis av euro.

En klassisk fransk bistro i budsjettklasse er Chartier, som ligger på 17, rue Faubourg-Montmartre, 9:e arr. Det er meget populært og omtalt, så kom tidlig for å slippe å stå i kø!

I latinkvartalet ligger uteserveringene tett. Ta tunnelbanen til Monge, og vandre inn i de trange, små gatene.

En opplevelse utenom det vanlige får du på luksusrestauranten George, som ligger øverst i Centre Pompidou. Flott utsikt og tradisjonell fransk gourmetmat.

Barer og elegante nattklubber

Kvartalet rundt Bastille har i de siste årene forvandlet seg til å bli det mest bartette området i Paris. Ikke langt herfra, på 46/48 rue du Faubourg St Antoine, ligger denne hippe innebaren Barrio Latino. Et fornøyelsespalass på tre etasjer innredet i barokkstil med røde fløyelssofaer, gullstukkatur og designlamper.

For å henge ute på barer er det rue Oberkampf som gjelder. Det mest populære stedet heter Café de Charbon og ligger på nr 103. Hvis det er fullt, er det mange andre kule barer i nærheten.

Moro for barna i Paris

Europas største fornøyelsespark, Disneyland® Paris, nås på 30-40 minutter med lokaltoget. For å slippe å stå i kø når du kommer dit, kan du kjøpe inngangsbillettene hos Sembo. Vi tilbyr 1-dags billetten «Magic Ticket» som gjelder i begge parkene. Hvis du kjøper hos oss på forhånd, sparer du 15 %!

I den nordlige delen av Paris ligger Parc de la Villette med vitenskapsmuseet ”Cité des Sciences”, som tilbyr aktiviteter for både barn og voksne. Du tar deg dit med t-bane, Porte de la Villette.

I den sørlige delen av Paris ligger dyreparken Zoo de Vincennes med 1200 dyr. Den omkringliggende Vincennes-parken er en grønn oase, og er et givende utfluktsmål i seg selv. Du tar deg dit med t-bane, Porte Dorée.

VI LIKER

  • Le Café du Commerce – et veldig fransk brasserie på tre etasjer. 51, rue du Commerce, 15. arr. Metro: Av. Emile Zola

  • La Maison du Chocolat – et sjokoladepalass uten sidestykke. For den overdådige gaven. 52, rue François 1er, 8. arr. Metro: George V

  • Tour de Montparnasse – samme fine utsikt som fra Eiffeltårnet, men kortere køer. Rue de l’Arrivée, 15. arr, Metro: Montparnasse-Bienvenüe.

  • Butikkjeden Nicolas er et godt valg for innkjøp av franske viner. Profesjonelle råd og rimelige priser. Nicolas finnes i de fleste kvarterene i Paris, www.nicolas.com.

Turistskatt Lokale myndigheter har besluttet å innføre turistskatt i Paris. Skatten er € 3/pers/dag for 2-stjerners hotell, € 4/pers/dag for 3-stjerners, € 6/pers/dag for 4-stjerners, og € 7/pers/dag for 5-stjerners hotell. Skatten baseres på den ofisielle klassifiseringen av hotellet, og må ikke forveksles med Sembos klassifisering. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved utsjekking.