Søk og bestill reise

search
Saint Tropez
» Våre reisemål » Frankrike » Den franske rivieraen » Saint Tropez

Saint Tropez i Frankrike

Jetset-liv og vakker utsikt.

Saint Tropez i Frankrike

St Tropez er kjent for sin skjønnhet og sitt vakre lys, men har også i flere tiår vært møtestedet for internasjonale jetset-kretser. Til tross for at befolkningen mangedobles om sommeren, har St Tropez ikke mistet sitt særpreg som en pittoresk fiskerlandsby. Rundt Place de Lices ligger uteserveringene tett i tett, du ser lokalbefolkningen spille boule og i de trange, små gatene finner du mindre butikker og restauranter. Ta en spasertur rundt havnen, og beundre de ”store” småbåtene som legger til kai. Her livner det eksklusive nattelivet opp i juli og august.

Gassin Gassin er en middellalderlandsby som ligger som en liten perle høyt over Middelhavet, ca. 10 km fra St Tropez. Landsbyen anses for å være en av Frankrikes vakreste! Det sies at Gassain og den nærliggende landsbyen Ramatuelle opprinnelig ble grunnlagt for å unnvike sjørøverne som før i tiden herjet vilt i Middelhavet. Når du kommer opp til Gassin, blir du aller først slått av den utrolige utsikten over St. Tropez-bukten og de omringende fjellene, og senere vandre rundt i de gamle gatene og smugene er en opplevelse der du blir transportert tilbake i tiden. Hold utkikk etter en gate som heter L’Androuno, som påstås å være den smaleste gaten i verden! Gassin er det perfekte mål for en dagsutflukt, med litt kultur og en god lunsj eller middag på en av byens utallige små restauranter.

Port Grimaud Lengst inne i bukten ligger Port Grimaud - en meget spesiell landsby som er bygd opp som et Venezia i miniatyr. Her kantes kanalene av små pastellfargede hus og "piazzor". Port Grimaud er frukten av en arkitekts drøm på 50-tallet, og er i dag et populært utfluktsmål for både turister og fastboende.

Strender og middelalderlandsbyer Området har mange fine sandstrender, både inne i bukten og på den andre siden av St Tropez-halvøya. Mest kjent er den fem kilometer lange Plage de Pampelonne, som ligger noen kilometer vest for St Tropez. Her kombineres eksklusive ”Plager” som også fungerer som restaurant og nattklubb, med vanlige offentlige strandområder. Ta også en utflukt til noen av de middelalderske landsbyene som ligger vakkert til oppe i fjellene. To favoritter er Ramatuelle og Gassin, som begge ligger høyt og har en fantastisk utsikt over havet og det vakre landskapet.