Våre reisemål » Frankrike » Den franske rivieraen » Menton
Menton

Menton

Her høstes sitroner

Søk og bestill reise

search

Menton

Mellom Monaco og grensen til Italia ligger den hyggelige byen Menton. I sentrum finner du trange smug med spennende, små butikker. Langs strandpromenaden finner du gamle majestetiske hus og byens kasino. Du bader langs en fin og langstrakt rullesteinsstrand uten for mye trengsel. Atmosfæren er fredelig og avslappet sammenlignet med de større byene på Rivieraen.

Klimaet er ekstremt mildt – så mildt at byen er kjent for sine sitronplantasjer. I februar hvert år arrangeres en sitronfestival med et stort karnevalstog som går gjennom byen. Om våren og høsten er været meget behagelig, og badesesongen strekker seg fra begynnelsen av mai til midten av oktober.

Menton ligger 3 mil øst for Nice, og beliggenheten er perfekt for utflukter langs Den franske rivieraen og den italienske ”Blomsterrivieraen”. Det går regelmessig tog til byer som Ventimiglia og San Remo. Det er også gode togforbindelser til Monaco, Nice, Cannes og Antibes.

Slik kommer du deg hit

Med fly: Det går flybuss til Menton fra flyplassen i Nice 1 gang/time, se tidtabell på www.nice.aeroport.fr. Enkel reise koster ca. EUR 17. Det finnes også bra togforbindelser, se www.sncf.fr. Leiebil kan du hente og levere på flyplassen i forbindelse med flyet ditt.

Med egen bil: Følg gjerne den ”Blå veien”.

    Les mer

    Skjul

    Vis kart