Søk og bestill reise

search
» Våre reisemål » Frankrike » Centre » Blois

Blois i Frankrike

Blois er hovedstaden i Loir-et-Cher-regionen i det sentrale Frankrike, og ligger mellom byene Orleans og Tours, ca. 60 km i hver retning. Byen er bygget på en høyde med bratte, svingete veier. Den vakre elven Loires skjærer gjennom byen.

Sentrum byr på gode shoppingmuligheter, fine restauranter, utrolige severdigheter, historiske bygninger, store museer og alt som hører bylivet til. Ca. 10 km sør for sentrum av Blois ligger Forêt de Russy (eller Forêt Domaniale de Russy). Et område med tett nydelig skog og muligheter for aktive opplevelser venter. Her kan du gå turer i den vakre naturen eller besøke Château de Beauregard. I Blois kan du oppleve både den høye urbane bypulsen og stillheten i naturen.

Hvis du ønsker å besøke museer, er det flere av dem i byen. Et av dem er Maison de la Magie Robert-Houdin (The House of Magician Robert-Houdin). Det er det eneste offentlige museet i Europa som huser samlinger av magi og er et sted for permanent scenekunst. Museets utstillinger er direkte knyttet til den franske magikeren Jean-Eugene Robert-Houdin.

Byen er mest kjent for sitt renessanseslott Château Royal de Blois, som ligger i hjertet av Blois. En 1700-talls bro strekker seg over Loire-elven til slottet. Bygningen har en gang vært okkupert av kong Ludvig XII og har totalt huset 7 konger og 10 dronninger. Slottet inneholder bl.a. de historiske museet og kunstmuseet, og om sommeren arrangeres det ulike utstillinger og festivaler.