Søk og bestill reise

search
Saint-Malo
» Våre reisemål » Frankrike » Bretagne » Saint-Malo

Saint-Malo i Frankrike

Den gamle byen Saint Malo omgitt av murer er et populært ferieparadis i Frankrike.

Saint-Malo i Frankrike

Det kommer besøkende fra hele Europa til Saint Malo. Spesielt engelskmenn og franskmenn bruker å feriere her for å nyte kulturen, solen og for å bade på de brede sandstrendene.

Kampen mellom solen og månen kommer best til syne i Bretagne i form av flo og fjære. Ingen andre steder i Europa er det så stor forskjell som her, med opptil 12 meter forskjell i vannstanden to ganger om dagen. Ved lavvann (fjære) forvandles hun til et badested med lange strender, og ved flod dekkes strendene til med vann igjen.

Saint Malo vokste fram i middelalderen og har fortsatt flere av de gamle og vakre bygningene fra den tiden. Det er en rekke hoteller, butikker, restauranter, kafeer og barer. Stedet har en lang tradisjon rundt mat og drikke. Camembert, kokte snegler, cider og calvados er noe du må prøve i løpet av ferien i Saint Malo.

Sain Malo strekker seg utover den gamle bydelen og dekker distriktene Saint Servan og Parame. Saint Servan er byens opprinnelige sentrum før det ble stedet det er i dag, nemlig Saint Malo. Parame er en nyere bydel, og kan beskrives som en moderne badeby med en 4 km. lang strand.

En attraksjon som er verdt å besøke er Fort National. Et fort som ligger ved kysten, på spissen av odden. Fort National kan bare besøkes når et fransk flagg er heist og når det er lavvann, perioden 1. juni til 30. september. Slottet i Saint-Malo er en annen populær turistattraksjon og er en del av de gamle middelalderske bymurene. Andre bygninger er St. Vincent-katedralen, Saint-Aaron-kapellet og Solidor-tårnet. Selv de er populære attraksjoner som kan være interessante å besøke i løpet av besøket.