Søk og bestill reise

search
Saint-Jean-de-Luz
» Våre reisemål » Frankrike » Aquitaine » Saint-Jean-de-Luz

Saint-Jean-de-Luz i Frankrike

Fiskelandsby med sjarmerende og fine strender

Saint-Jean-de-Luz i Frankrike

St. Jean de Luz ligger i Frankrikes sydvestre hjørne, mellom Biarritz og grensen til Spania. Dette er en pittoresk liten fiskelandsby som har blitt et populært reisemål for soltørste franskmenn. Byen har et sjarmerende lite sentrum med butikker og restauranter samt en livlig havn med både fiske- og fritidsbåter. På den andre siden av elven Nivelle ligger nabobyen Ciboure, som også har et trivelige, lite sentrum. Disse byene er så godt som sammenvokste og forbindes med en bro.

Både Ciboure og St. Jean de Luz har fine, langgrunne sandstrender. Du finner flere barnevennlige strender i Hendaye, som ligger på grensen til Spania, ca 14 km lengre sør.

Dramatisk kyst

Lengre bort ruver Pyreneene med sine landlige småbyer og vakre landskap. Langs denne billedskjønne kysten veksler det mellom dramatiske klipper og herlige, langstrakte sandstrender. Atlanterhavets enorme bølger slår mot stranden og lokker til seg surfere fra hele verden. Det er også gode muligheter for golf, tennis, riding og seiling.

Mange fine turmuligheter

Det er kort vei til den elegante badebyen Biarritz som er et møtested for Europas surfeelite. Den sjarmerende nabobyen Bayonne har en eldre bykjerne med landlig sjarm og er på mange måter en kontrast til jetsettbyen Biarritz. Besøk også Spania – det er bare 3 mil til den vakre byen San Sebastian.