Søk og bestill reise

search
Montignac
» Våre reisemål » Frankrike » Aquitaine » Montignac

Montignac i Frankrike

Fra den gamle pittoreske landsbyen Montignac, ved elven La Vézère, tar du deg lett til Lascaux-grotten for å se de berømte hulemaleriene.

Montignac i Frankrike

.

Sørvest i Frankrike ligger Montignac. Området er mest kjent for Lascaux-grotten (eller Grotte de Lascaux II) med fantastiske hulemalerier fra år 17 000 til 15 000 f.Kr. Grotten ligger i Vézèredalen i Dordogne, ca. 25 km far Montignac. Lascaux-grotten er på verdensarvlisten og maleriene forestiller blant annet ville hester, rein, hjort og bisonokser. Det forekommer også mer symbolske figurer og geometriske mønstre. Maleriene er vakkert malt i dyp rød, rik oker og svart farge.

Det du først vil legge merke til når du kommer til Montignac, er elven La Vézère med sin vakre steinbro fra 1766 og hus med utsmykkede balkonger som ligger langs elven. Det er populært å spasere ved elven og gjennom landsbyen. På veien er det flere flotte attraksjoner og vakre bygninger å stoppe og se på. I sentrum (på Rue du Quatre Septembre) ligger Chapelle Saint-Jean-l’Évangéliste - et kapell fra 1200-tallet. Like ved turistkontoret og i samme bygning finner du en håndverksbutikk.

En annen interessant attraksjon er Couvent de Clarisse. Et gammelt kloster fra 1700-tallet med enestående utsikt fra øverste etasje over elven og hustakene. Château de Montignac er et slott i regionen som i seg selv er verdt å besøke. De fleste bygningene på Rue de la Pegerie er fra 1300-tallet og har fantastiske trekonstruksjoner. Hus nr. 1 i denne gaten sies å ha tilhørt Jeanne d'Albret (Johanna III), mor til den franske kongen Henri IV.

På din vandring gjennom landsbyen vil du også finne en rekke fine puber, barer og restauranter, hvor du kan stoppe og ta en pause, drikke lokalprodusert vin og spise lokale delikatesser.