Søk og bestill reise

search
Val d´Isere-Tignes
» Våre reisemål » Frankrike » Alpene » Val d´Isere-Tignes

Val d´Isere-Tignes i Frankrike

Val d’Isère - et unikt og magisk sted.

Val d´Isere-Tignes i Frankrike

I Val d’Isere og Tignes finner du alt - atmosfære, tradisjon og et av de beste skisystemene i de franske Alpene. Her har turistene valfartet på ski siden 30-tallet og det er lang erfaring i å få gjestene til å føle seg velkomne. Gammel eller ung, rutinert eller glad amatør - ingen reiser herfra uten fine skiminner for livet. Systemet, som kalles Espace Killy, består av de to skistedene Tignes (2 100 moh.) og Val d’Isère (1 850 moh.). Du tar deg enkelt rundt i det velholdte skisystemet og finner akkurat det du er ute etter. Du bygger opp selvtilliten i iskremaktige løyper rundt Solais, og i Le Fornet kan du kjøre off-pist i skogen. Du kan kjøpe heiskort som gjelder i hele området, og reise fritt mellom heisene. Har du tenkt å ta deg fra den ene enden til den andre, bør du dog innstille deg på å starte tidlig på dagen - området er enormt stort. Du må garantert henge i i en uke hvis du vil kjøre i hver eneste bakke. Her finnes alt fra isbre- til skogkjøring!

Val d’Isère er bygd rundt en gammel og middelaldersk bykjerne, med en kirke fra 1200-tallet og sjarmerende små steinhus med utskårete tredetaljer. Det er ikke et stort sted, men det rommer en overflod av veldig bra restauranter som serverer alt fra vellagde, lokale spesialiteter til et mer internasjonalt kjøkken. Fornøyelseslivet kan by på alt du ønsker og kvelden behøver derfor ikke slutte etter middagen. Flere barer er verdt et besøk og deretter venter nattklubben. Det finnes også gode muligheter til å gå på kino, svømme litt, stå på skøyter eller sporte litt hvis du heller ønsker det. Val d’Isère er ganske enkelt et skisted med uendelige muligheter.

Tignes ble bygd først på slutten av 50-tallet, men ved at det ble brukt tre og naturstein lokker dagens Tignes med den opprinnelige sjarmen. Byen er delt opp i to områder, begge med umiddelbar tilgang til bakkene Le Lac og Val Claret. Le Lac ligger litt lenger nede og Val Claret litt høyere oppe. Både Tignes og Vald’Isère har et bra tilbud av restauranter og barer, men Tignes er litt roligere enn Val d’Isère.

Skikjøringstips Du finner en passende utfordring rundt Bellevarde-toppen. Der er det mest variert skikjøring med hovedsaklig røde og sorte bakker. Tignes-isbreéne kan lokke med fin og kald snø og fra La Grand Motte finner du flere lange og litt brattere bakker. Le Fornet som vi nevnte tidligere, kan by på fin skogskikjøring, og fra toppen av L’Aguille Percee ned til 3-sekunderslandsbyen Tignes Les Breviers går det en fin off-pist-løype. Hvis det er en solfylt dag, er det et hett tips å sette seg ned på en av byens koselige restauranter og nyte en lang lunsj utendørs.

Interaktivt løypekart http://www.valdisere.com/fr/glisse/domaineskiable/planpistes_popup.php

Reisetips Hvis du velger å fly, anbefaler vi Genève flyplass, og derfra hjelper vi deg gjerne med å leie en bil. Det er også lett å ta bussen direkte fra Genève flyplass www.altibus.com. Bare pass på å ha god tidsmargin til flyet på hjemreisen.