Søk og bestill reise

search
Chamonix
» Våre reisemål » Frankrike » Alpene » Chamonix

Chamonix i Frankrike

Chamonix - skiløpernes paradis

Chamonix i Frankrike

Chamonix har vært et sentralt sted for alpinister i 200 år. De vakre omgivelsene og Mont Blanc gjør Chamonix-dalen til en av verdens mest besøkte steder, spesielt for dem som ønsker den ultimate naturopplevelsen. Chamonix kan lyde ekstremt, men ikke la deg avskrekkes. Her finnes noe for alle! Chamonix-dalen har seks atskilte skiområder med varierende vanskelighetsgrad. Le Tour er et fint område med åpne brede bakker, og i Le Brèvant/Flégère finner du lange herlige løyper i den solfylte sørskråningen.

Chamonix Byen med sin genuine alpebebyggelse, sitt myldrende folkeliv, forretninger, kaféer og restauranter er noe utenom det vanlige. Her finnes det nok av aktiviteter for den som vil prøve noe annet enn skiløping for en dag. Hva med paraglidning, isklatring, eller hvorfor ikke ganske enkelt bare koble av en dag med shopping, eller ta en tur på det fine badehuset. "Vi lover at du kommer til å reise herfra mange erfaringer rikere og med et smil på leppene"

Les Houches Les Houches er den første byen du kommer til når du kjører inn i Chamonixdalen. Her er skikjøringen familieorientert, og aktivitetene er mange. I de seneste årene er skisystemet blitt utbygd, slik at i dag trenger du flere dager for å prøve alle bakkene. Her finnes all tenkelig service når det gjelder restauranter og forretninger.

Argentiére Byen ligger nesten lengst inne i dalen ovenfor Chamonix by. Herfra går den store kabinbanen opp til Les Grands Montets, og det er her du finner mye av de utfordrende skiaktivitetene. I byen hersker en fin og avslappet stemning, og det finnes mange mindre forretninger og restauranter.

Skiløpertips For den som er litt eventyrlysten er det et "must" å reise opp til Aiguille du Midi som ligger på 3 842 meters høyde. Her har du en aldeles enestående utsikt over Mont Blanc-massivet - nærmere himmelen enn dette er det vanskelig å komme! Har du siden bestilt en guide, venter det deg en uforglemmelig tur utenfor løypene f.eks. gjennom dalen Vallée Blanche. Skiløpingen i seg selv er ikke spesielt avansert, så en gjennomsnittlig god skiløper klarer seg bra. Naturopplevelsen er derimot desto mer spektakulær.

Interaktivt løypekart Hele skiområdet: http://world.chamonix.com/img/bigplanpistes.jpg Hvert område: http://www.chamonix.com/page.php?page=22&r=domaines_skiables&ling=en

Reisetips Det er enkelt å reise til Chamonix med egen bil, veiene er fine hele veien opp til byen. Velger du å ta fly, anbefaler vi flyplassen i Genève, og derfra hjelper vi deg gjerne med å leie en bil. Det er også lett å ta bussen (ca. 2 timer) direkte fra Genève flyplass www.altibus.com eller www.chamonix-transfer.com. Bare pass på å ha god tidsmargin til flyet på hjemreisen. Det går også tog til Chamonix www.sncf.com.