Nice

MAT OG DRIKKE

Det provençalske kjøkkenet preges av middelhavsområdets typiske råvarer - olivenolje, hvitløk, urtekrydder og ferske grønnsaker i store mengder. En matrett som serveres "à la Provençale" er smaksatt med tomater, hvitløk, olivenolje og urtekrydder. Det finnes restauranter overalt i byen, men ekstra mange på Rue Masséna og på Cours Saleya i gamlebyen.

Hvis du vil feire noe spesielt eller vil spise ekstra godt i et spennende miljø:
Riktig luksus tilbys på restauranten Chantecler beliggende i 1. etasje på sagnomsuste Hotel Negresco. Restauranten har to stjerner i Michelin-guiden og ble ved århudredets begynnelse besøkt av den russiske overklassen. Lunsjmeny fra ca. € 40, middag fra ca. € 75.

Litt billigere, men minst like morsomt er det å spise på La Rotonde, som også ligger i Negresco-palasset. Restauranten er innredet som en sirkusmanesje med galloperende trehester. Her koster en meny rundt € 30.

På 4, rue Sacha Guitry ligger Brasserie Flo - restauranten hvor man bestiller bord i orkestergraven eller på balkongen. Med andre ord, en restaurant innredet som et teater. Klassisk fransk brasseri med god mat til middels høy pris. En hovedrett koster rundt € 25.

Lokker en lunsj nede på "plagen"? Alle private strender serverer lunsj og noen også middag. Man betaler ikke entré til stranden for å spise lunsj på noen av disse restaurantene hvor alle bord har havsutsikt. Hva kan vel være bedre enn å sitte under en parasoll med Middelhavet foran seg og knaske på en sprø "Salade Niçoise" med et glass avkjølt rosévin til?
  SKRIV UT SIDEN Steng vinduet